Onze diensten

Een one-stop-shop ervaring voor onze klanten door het gebruik van de nieuwste technologie, up-to-date kennis en een kostenbesparend ontwerp wat resulteert in een efficiënt productieproces.

Ontdek perfectie
Onze {diensten}

Vormen van perfectie

Wij zijn een full-service provider. Onze one-stop-shop filosofie biedt een volledige reeks aan diensten die de kwaliteit van onze producten en het succes van onze samenwerking garanderen. Afhankelijk van uw behoeften ondersteunen we u en ontzorgen wij u bij het ontwerp, de vormgeving, de validatie, de implementatie en het onderhoud van uw onderdelen en tooling.

Met behulp van de nieuwste technologie, up-to-date kennis en een kostenbesparend ontwerp creëren we het meest efficiënte productieproces. We kunnen uw producten volledig onderhouden met ons uitgebreide onderhoudsplan, hetgeen resulteert in optimale total cost of ownership (TCO). Dit waarborgt een lange levensduur van uw onderdelen en tooling.

Ontwerpen

Specificaties

In de ontwerpfase bespreken we alle van toepassing zijnde specificaties en parameters voor de gevraagde tooling en zorgen we ervoor dat uw uitdaging duidelijk is vastgesteld. Het maken van de juiste keuzes tijdens de ontwerpfase in overleg met de klant verkleint risico’s en optimaliseert de maakbaarheid ten behoeve van het productieproces.

Dit doen wij op basis FEM-modellen en spannings- en/of hijsberekeningen op doorbuiging. Verder zorgen we ervoor dat de tooling voldoet aan de regelgeving op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid en wordt de tooling van een gebruikers- en onderhoudshandleiding voorzien.

Value engineering

Op basis van de opgedane ervaringen in verschillende industrieën, kunnen we onze klanten volledig ondersteunen op het gebied van value engineering van onderdelen en tooling. We ontwerpen volgens de nieuwste normen en productietechnieken.

Hierdoor kunnen we het aantal onderdelen en de complexiteit minimaliseren, dit resulteert in een lagere prijs en een kortere doorlooptijd. Voor een optimaal ontwerp van uw onderdelen en tooling gebruiken we de nieuwste 3D-ontwerpsoftware zoals CATIA V5 en FEM-analyses.

Ontwerpen

Vormen

Complexiteit

In onze productiefaciliteit kunnen wij onderdelen en tooling volledig  produceren volgens de hoogste normen en nauwste toleranties. We hebben een breed scala aan kennis en ervaring in complexe 3D-vormdelen. Technologieën die worden gebruikt voor het vormen van complexe onderdelen zijn onder meer het 3D vormen van plaatwerk, lassen, 5-assig CNC-bewerken tot 26.000 mm en montage.

We hebben een breed scala aan technieken in huis en hebben ruime ervaring in verschillende branches. De combinatie van deze specifieke kennis geeft ons een uitzonderlijke positie in de markt.

Constructie

Op onze constructieafdeling kunnen wij u volledig ondersteunen met het plasma-snijden, (gecertificeerd) lassen, 3D vormen, warmtebehandeling, spanningsarm trillen, stralen en coaten. Wij zijn gespecialiseerd in het vormen van grote en/of complexe 3D vormen uit plaatmateriaal.

De constructieafdeling is volledig gecertificeerd volgens EN ISO 3834-2 en heeft ruime ervaring in het lassen van complexe constructies van invar-, rvs, staal- en aluminiumlegeringen.”.

Machinaal bewerken

Binnen onze verspaningsafdeling hebben we een breed scala aan CNC-machines om uw onderdelen of tooling op perfecte wijze te vervaardigen. Met onze diversiteit aan freesmachines kunnen wij 5-assig frezen tot een afmeting van 26.000 x 6.000 x 3.000 mm. Dit geeft ons uitzonderlijke mogelijkheden voor grote en complexe constructies.

Verder is onze verspaningsafdeling uitgerust met meerdere kleinere 3- en 5-assige freesmachines met afmetingen van 3.000 – 8.000 mm en van 1.000 – 3.000 mm. Bij hoge nauwkeurigheid en/of dubbel gekromde oppervlakken zijn wij in ons element.

Montage

Op onze montageafdeling worden alle onderdelen die in onze productiefaciliteit worden vervaardigd, geassembleerd en samengebouwd. Tevens kunnen we het tooling oppervlak polijsten met behoud van de nauwkeurigheid en vorm. Behalve mechanische montage behoren ook besturingssystemen en vacuümsystemen tot de dagelijkse werkzaamheden van onze professionele montagemedewerkers.

Vormen

Valideren

Validatieproces

Tijdens het validatieproces controleren we alle specificaties zoals overeengekomen tijdens de ontwerpfase, of in het geval van een build-to-print project volgens uw specificatie. Binnen onze geconditioneerde kwaliteitsafdeling beschikken wij over een CMM meetmachine met een
bereik van 4 x 2 meter, diverse lasertrackers en een laserscanner.

Bovendien valideren wij de kritische lassen in de tooling volgens EN ISO 3834-2 en op porositeit door middel van vacuüm- en/of heliumlektesten om zo de kwaliteit van de onderdelen en tooling te waarborgen. Dutch-Shape is ISO 9001:2015 gecertificeerd en beschikt over vele kwaliteitsaccreditaties van klanten, waaronder:

The Boeing Company
Airbus Industries
Fokker Technologies
FACC

Valideren

Implementeren

Installatie

Tijdens de implementatiefase van het project zullen onze montagemedewerkers de tooling bij u op locatie installeren. Onze kwaliteitsengineers ondersteunen hierbij om ervoor te zorgen dat uw tooling voldoet aan alle op uw project van toepassing zijnde specificaties. Wij streven ernaar om de montage te laten uitvoeren door de montagemedewerkers die ook het interne montageproces hebben uitgevoerd. Dit resulteert in een snelle en efficiënte installatie.

Inbedrijfstelling

Naast het mechanisch en elektrisch installeren van de tooling, trainen wij ook uw operators in het gebruik en onderhoud van de tooling, ondersteund met gebruikers- en onderhoudshandleidingen. Tijdens de inbedrijfstelling worden alle van toepassing zijnde documenten aan u overhandigd.

Implementeren

Onderhouden

Onderhoud

Voor een lange levensduur van uw tooling is het belangrijk om preventief onderhoud in te plannen om eventuele storingen tijdens het productieproces tot een minimum te beperken. Zo bent u verzekerd van een optimale werking van de tooling en een goede return on investment (ROI).

Wij adviseren onze klanten welke reserveonderdelen kritisch zijn voor de werking van uw tooling en welke een lange levertijd hebben. Bij (on)gepland onderhoud kunnen onze montagemedewerkers u bijstaan om de impact op uw productieproces tot een minimum te beperken.

Onderhouden

Perfectie managen

Perfectie begint met kennis, gecombineerd met de modernste machines en gereedschappen. We begrijpen de uitdagingen van onze klanten en we definiëren wat er nodig is. Ons proces is ontworpen om voor elke uitdaging een perfecte oplossing te bieden met oog op de doorlooptijd, kosten en het beste resultaat.

Om elk project tot in de puntjes uit te voeren, selecteren we een team van verschillende disciplines hetgeen gecoördineerd wordt door onze projectmanagers.

Dit proces noemen wij:
Perfectie managen

Onze contacten

Wilt u meer informatie over ons proces? Onze experts vertellen u graag meer.

Roy Velthuis

Roy Velthuis

Technical Sales Advisor

roy.velthuis@dutch-shape.nl

Rob Snijders

Rob Snijders

Sales Director

rob.snijders@dutch-shape.nl

Onze industrieën

Lees meer over de industrieën waarin wij opereren en die ons uitdagen om perfectie te vormen.

Hoofdkantoor

Walserij 3
7621 HC, Borne
Nederland

+31 (0)74 - 74 100 10
info@dutch-shape.nl

Engineering kantoor

Beughof 22a
3984 LP, Odijk
Nederland